Тенденции при маникюра, в които ще се влюбим тази зима

Както и сама знаеш, в модата и в света на гримовете завръщането на някои стари тенденции се е превърнало в нормално явление. И точно както не те изненадва, когато изведнъж започнеш навсякъде да виждаш някоя рокля или панталони, отдавна носени от майка ти, така не трябва да те чуди и че тазгодишните зимни тенденции в маникюра са вдъхновени от едни по-хубави времена.

Можеш да направиш всеки един от тези маникюри вкъщи, като е необходимо само да следваш нашите съвети.

Маникюр „Seaglass“

Носталгията към тенденциите от деветдесетте започна още миналото лято, когато една от най-популярните световни манекенки сподели снимка на pink jelly маникюр в Инстаграм профила си. Веднага след това всички салони подхванаха и експериментираха с тази jelly техника, което доведе до появата на свежия зимен маникюр „seaglass“.

Тенденции при маникюра, в които ще се влюбим тази зима

Pinterest: Jessica Washick

Какво е необходимо за Seaglass маникюр?

За да постигнеш този маникюр ти трябват:

- Лак в цвят по твой избор (за зимата ние ти препоръчваме бели или ледено сини тонове),

- класически топ лак и

- матов топ лак.

В самото начало смеси цветния лак, който си избрала и топ лака, за да създадеш основа. Нанеси тази основа на всички нокти и я остави да изсъхне. След това нанеси само обикновения топ лак, а веднага след него и матов топ лак. Нанасяйки тези два различни топ лака ще получиш онзи подходящ леден матов нюанс и стъклен вид на ноктите.

Трицветен френски маникюр

Френският маникюр е една от най-честите техники, с която се експериментира в салоните за красота. През есента имаше възможност да се научиш да правиш френски маникюр по няколко нови начина. Затова не ни изненадва, че и тази зима чрез експериментиране с тази техника се появи и трицветният френски маникюр.

Тенденции при маникюра, в които ще се влюбим тази зима

Pinterest: Alicia Torello

Какво е необходимо за Трицветен Френски маникюр?

От самото наименование на тенденцията можеш да се досетиш, че ти трябват три различни цветни лака и един нюд или безцветен лак.

Така че забрави за класическия френски с една бяла линия. Освежи ноктите си като направиш три линии на върха на нокътя, вместо само една скучна бяла линия. Хубавото на тази техника е, че с тези три линии или три цвята можеш да експериментираш на воля.

Независимо от това дали си избрала трите багри на знамето на страната ти, цветовете на любимата ти група или просто твоите три любими цвята, този френски маникюр няма да остане незабелязан. Останалата част от нокътя трябва да бъде видима, затова го намажи с безцветен лак или ако това ти допада повече – с някой нюд нюанс.

Пастелен зимен маникюр

Пастелните цветове от осемдесетте години не направиха comeback само в областта на гримирането на очите, а отново са едни от най-желаните нюанси и върху ноктите. И въпреки че обикновено ги свързваме с лятото, пастелните цветове ще доминират и през тази зима.

Тенденции при маникюра, в които ще се влюбим тази зима

Какво е необходимо за пастелен зимен маникюр?

За създаването на този маникюр ти трябват лак в любимия пастелен нюанс, бял матов лак и добри умения в рисуването по ноктите.

Първо нанеси любимия си пастелен цвят на всички нокти, след което си избери по няколко нокътя от двете ръце, които ще изрисуваш с помощта на белия матов лак. Най-интересните елементи по ноктите през този период са снежните елементи, като снежинки и висулки. Сама ще забележиш как чрез тази техника всеки пастелен цвят отлично пасва на зимния сезон.

Маникюр със снежинки от брокат

Коя е най-честата комбинация от брокат и цветове, която виждаш през зимата, независимо от това дали става дума за новогодишната ти елха или навън? Разбира се, че е онази, която най-много асоциира на сняг, комбинацията от сребърно и бяло.

Тенденции при маникюра, в които ще се влюбим тази зима

Какво ти трябва за маникюра със снежинки от брокат?

Тази тенденция вероятно ще бъде най-популярната сред маникюрите в домашни условия. Донякъде поради сравнително по-лесното му постигане, но и защото при него просто не е възможно да объркаш. Да, всичко е разрешено! Най-важното е да оставиш въображението си да се развихри и да си поиграеш с белия матов лак, като нарисуваш различни форми по ноктите си, а след това ги посипеш със сребрист брокат или намажеш сребрист лак върху белия матов нюанс, след като изсъхне. И ето, просто ей така, пробляскващ сняг по ноктите, който отваря цялата ти визия. Не препоръчваме тази техника за работа или училище, но за сметка на това тя ще изглежда фантастично, когато брокатът заблести при някоя разходка из града или излизане.

Коя от тези техники за зимен маникюр ще пробваш през тази зима? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Маникюр: есенни тенденции

За този външен вид препоръчваме

  • Maybellne New York Color Show 301 Love This Sweater

  • Maybelline New York Color Show 77

  • Maybelline New York Color Show 677

  • Maybelline New York Color Show City Smoke

  • YSL La Laque Couture 25

  • Lancôme Le Vernis Top Coat

  • YSL La Laque Couture 98 Base Coat

  • Lancôme New Le Vernis 152

Свързани теми: нокти, маникюр , тенденция, тенденция

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

5 отлични праймера за лице със SPF!

Освен че прави грима много по-дълготраен, праймерът може да те предпази и от негативното въздействие на слънчевите лъчи...