Тенденция при маникюрите: Маникюр с пигментна пудра

Изглежда че времето на гел лака и акрилните нокти изтече, а на сцената се появи маникюра с пигментна пудра, наричан още dipping!

Ще забравиш за двучасовото чакане в салона, „пърженето“ на ноктите на UV лампите, безкрайното пилене при всяка корекция, дехидратацията, пропукването и лющенето на плочките на ноктите, алергичните реакции към метакрилата…

Dipping методът за маникюр не само че е естетическо освежаване, но е и много по-здравословна алтернатива на гореспоменатите техники. Той позволява да удължим и подсилим ноктите си, като едновременно с това ги запазим тънки и здрави.

Тенденция при маникюрите: Маникюр с пигментна пудра

Течността, която се нанася на ноктите като първи слой, е богата на витамини и калций, а супер пигментната пудра оставя хубав, гладък пласт зашеметяващи цветове.

Процесът е изключително прост и безболезнен, трае с 30 процента по-малко от гел лак метода, не включва UV лампи, а течността се изсушава с въздух, като по този начин задържа хранителните си съставки.

Какво представлява процеса?

Първо ноктите се дезинфекцират, за да се замени блясъкът им с матов ефект, след което се ползва дехидратор, който напълно премахва всички следи от мазно по ноктите.

Тенденция при маникюрите: Маникюр с пигментна пудра

След нежното оформяне се отстраняват и кожичките и се нанася течна основа, а веднага след нея нокът по нокът се потапя в специална пудра с желания цвят. Третата стъпка е да потопим ноктите в безцветен прах и накрая нанасяме активатор, който допълнително изсушава и подсилва ноктите. След прилагането на четири слоя се извършва окончателното оформяне и най-накрая – гланцът, който придава на ноктите зашеметяващ вид.

Този невероятно гладък маникюр издържа най-малко три седмици, и за разлика от сложните корекции при гел лак техниката, ноктите с пигментна пудра могат да се чистят с ацетон, което прави всяка корекция много по-бърза и по-малко агресивна.

Вредно ли е за ноктите?

При правенето на маникюра с пигментна пудра не се очакват дългосрочни последици и вреди, особено ако се извършва от специалисти и ако се ползват качествени продукти. Както и всяка друга процедура, и тази може да бъде вредна, тъй като някои пудри съдържат химични  и други потенциално опасни за здравето вещества. Затова не се притеснявай да задаваш много въпроси в салона (например коя марка пудра се ползва и т.н.)

Тенденция при маникюрите: Маникюр с пигментна пудра

Маникюр с пигментна пудра в домашни условия? Защо да не!

Намери на Youtube някой добър туториал, още веднъж внимателно разучи целия процес, след което се снабди с добър комплект за маникюр, пудра в желания цвят, основа, топ лак и действай!

Имай предвид, че тази техника изисква търпение и време. Когато нанасяш гланца за последната стъпка, не забравяй, че му трябват няколко минути да изсъхне, чак след което се нанасят хранителните масла и лосионите за грижа.

Тенденция при маникюрите: Маникюр с пигментна пудра

Ако не си сигурна, може би все пак би било най-добре първият път да го направиш в салон, за да можеш от първа ръка да се запознаеш с всички етапи на процеса или поне да се придържаш към изпитаните и качествени лакове за ноктите.

Прочети повече за: Тенденции при маникюра, в които ще се влюбим тази зима

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oréal Paris Color Riche 222

  • L'Oréal Paris Color Rich Caffe De Nuit

  • L'Oréal Paris Color Rich Nail Vert Epoque

  • L'Oréal Paris Color Riche 222

  • Maybellne New York Color Show 301 Love This Sweater

  • Maybellne New York Color Show Winter Baby

  • Lancôme Le Vernis Top Coat

  • YSL La Laque Couture 14

Свързани теми: нокти, маникюр , тенденция, тенденция

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

5 отлични праймера за лице със SPF!

Освен че прави грима много по-дълготраен, праймерът може да те предпази и от негативното въздействие на слънчевите лъчи...