Пролетен маникюр - negative-space нокти

Грим и прическа – досега те бяха еталон за стил. В днешни дни все по-често ги придружава и красивия маникюр. Красивите нокти са твоето виждане за изкуство, и един прекрасен начин да бъдеш креативна. За да създадеш красив маникюр трябва да разполагаш с необходимите инструменти и да развихриш въображението си, но преди всичко трябва да знаеш кои са тенденциите които властват маникюра.

Този път, тенденцята negative-space маникюр взриви Инстаграм. Техниката е сред най-ефектните и практични начини да направиш ръцете си красиви. При тази техника основата на нокътя остава чиста (не е оцветена), а другата част от нокътя е покрита с лак, в определен цвят или форма.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Тайната е в нелакираната част

Почти всяка от нас знае в какъв кошмар може да се превърне гел техниката в маникюра. На пръв поглед изглежда много лесно и ефектно, но на практика се оказва доста стрсиращо. Гел лакът се нуждае от честа корекция и подмяна, за да скирем израстналата част от ноктите. Един красив маникюр изисква време и усилия, които понякога нямаме. Също така, не бива да забравяме факта че гелът може да навреди на ноктите. Това ни кара да губим мотивация и да се върнем на класическия маникюр.

Тази пролет ще се влюбиш в negative-space ноктите. Те са уникални и красиви, а поддържането им е изключително лесно.

Тайната е в частичното оцветяване на ноктите. То прикрива израстналите участъци на ноктите и предотвратява излющването на лака.

Минималистичен стил за максимален ефект

Техниката се постига много лесно – избираш форма, която нанасяеш върху половината от нокътната плочка. Минималистичните и геометрични дизайни придават уникален вид на маникюра и се задържат върху ноктите за по-дълго време.

Препоръчваме ти да заложиш на лак в ярки цветове, както син, розов, червен или оранжев. Избери дизайн и форма според твоя стил и вкус. Някои форми са изключително лесни за създаване и в домашни условия, докато някои изискват намеса на професионалист. Представяме ти формите които лесно и бързо можеш да пресъздадеш вкъщи.

Всичко от което имаш нужда е комплект за маникюр, с помощта на който ще премахнеш кожичките; лак за нокти; дълга тънка четка; тънка скосена четка и качествен топ лак, който да запази изкуството върху ноктите ти за по-дълго.

Направи сама

Точки – вземи любимия си лак за нокти с който да рисуваш артистични точки по ноктите. Имай предвид че ноктите ти растат бързо.

Равни линии – тук съчетанията са безбройни. Плътни, тънки, скосени, равни придружени с геометрични фигури. Единствената граница е въображението.

Криви линии – най-лесният начин за създаване на negative-space маникюр, защото съществува много малка вероятност за грешка. И още нещо – издържа поне няколко седмици.

Осветени върхове – Семпъл маникюр който стои много ефектно. Бъди внимателна, защото на този фон се виждат всички грешки и може да се наложи да коригираш маникюра си по-често.

Ултимативна нюд луна

Сред най-актуалните тенденции в тази техника се нарежда маникюра с нюд луна или половин луна. Целта е рисуване на полукръг в основата на ноктите. Ноктите остават прекрасно лакирани, дори на пръв поглед да не личи така. Този маникюр ще събере погледите на околните. Независимо дали в чантичката ти има дълготрайни лакове за нокти, не забравяй за важността на топ лака, който ще запази целостта на маникюра за по-дълго.   

Прочети повече за: Нокти „балерина“ – Да или Не?

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Color Rich 228

  Поръчайте веднага
 • Maybellne New York Color Show Latte

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Rich 770

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Show Downtown Red

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Show Winter Baby

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Rich Caffe De Nuit

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Show 77

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Rich Nail Jardin Des Roses

  Поръчайте веднага

Свързани теми: нокти, маникюр , тенденция, пролет

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Очна линия, която не се размазва през лятото

Можеш да използваш за нещо друго времето, което иначе би отделила за оправяне на грима! Представяме ти очни линии, които не се размазват...