Пролетен маникюр - negative-space нокти

Грим и прическа – досега те бяха еталон за стил. В днешни дни все по-често ги придружава и красивия маникюр. Красивите нокти са твоето виждане за изкуство, и един прекрасен начин да бъдеш креативна. За да създадеш красив маникюр трябва да разполагаш с необходимите инструменти и да развихриш въображението си, но преди всичко трябва да знаеш кои са тенденциите които властват маникюра.

Този път, тенденцята negative-space маникюр взриви Инстаграм. Техниката е сред най-ефектните и практични начини да направиш ръцете си красиви. При тази техника основата на нокътя остава чиста (не е оцветена), а другата част от нокътя е покрита с лак, в определен цвят или форма.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Тайната е в нелакираната част

Почти всяка от нас знае в какъв кошмар може да се превърне гел техниката в маникюра. На пръв поглед изглежда много лесно и ефектно, но на практика се оказва доста стрсиращо. Гел лакът се нуждае от честа корекция и подмяна, за да скирем израстналата част от ноктите. Един красив маникюр изисква време и усилия, които понякога нямаме. Също така, не бива да забравяме факта че гелът може да навреди на ноктите. Това ни кара да губим мотивация и да се върнем на класическия маникюр.

Тази пролет ще се влюбиш в negative-space ноктите. Те са уникални и красиви, а поддържането им е изключително лесно.

Тайната е в частичното оцветяване на ноктите. То прикрива израстналите участъци на ноктите и предотвратява излющването на лака.

Минималистичен стил за максимален ефект

Техниката се постига много лесно – избираш форма, която нанасяеш върху половината от нокътната плочка. Минималистичните и геометрични дизайни придават уникален вид на маникюра и се задържат върху ноктите за по-дълго време.

Препоръчваме ти да заложиш на лак в ярки цветове, както син, розов, червен или оранжев. Избери дизайн и форма според твоя стил и вкус. Някои форми са изключително лесни за създаване и в домашни условия, докато някои изискват намеса на професионалист. Представяме ти формите които лесно и бързо можеш да пресъздадеш вкъщи.

Всичко от което имаш нужда е комплект за маникюр, с помощта на който ще премахнеш кожичките; лак за нокти; дълга тънка четка; тънка скосена четка и качествен топ лак, който да запази изкуството върху ноктите ти за по-дълго.

Направи сама

Точки – вземи любимия си лак за нокти с който да рисуваш артистични точки по ноктите. Имай предвид че ноктите ти растат бързо.

Равни линии – тук съчетанията са безбройни. Плътни, тънки, скосени, равни придружени с геометрични фигури. Единствената граница е въображението.

Криви линии – най-лесният начин за създаване на negative-space маникюр, защото съществува много малка вероятност за грешка. И още нещо – издържа поне няколко седмици.

Осветени върхове – Семпъл маникюр който стои много ефектно. Бъди внимателна, защото на този фон се виждат всички грешки и може да се наложи да коригираш маникюра си по-често.

Ултимативна нюд луна

Сред най-актуалните тенденции в тази техника се нарежда маникюра с нюд луна или половин луна. Целта е рисуване на полукръг в основата на ноктите. Ноктите остават прекрасно лакирани, дори на пръв поглед да не личи така. Този маникюр ще събере погледите на околните. Независимо дали в чантичката ти има дълготрайни лакове за нокти, не забравяй за важността на топ лака, който ще запази целостта на маникюра за по-дълго.   

Прочети повече за: Нокти „балерина“ – Да или Не?

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Color Rich 228

  Поръчайте веднага
 • Maybellne New York Color Show Latte

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Rich 770

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Show Downtown Red

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Show Winter Baby

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Rich Caffe De Nuit

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Show 77

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Rich Nail Jardin Des Roses

  Поръчайте веднага

Свързани теми: нокти, маникюр , тенденция, пролет

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Водоустойчиви гримове: голямо лятно ръководство

Въпреки че е препоръчително летният грим да бъде по-умерен, това в никакъв случай не значи изцяло да се откажем от него заради високите температури, а...