Олющила си гел лака си, а сега какво?

Поради това, че издържа си седмици, но и защото изглежда чудесно, техниката за изработка на нокти гел лак стана изключително популярна през последните няколко години. За съжаление, извънредните обстоятелства, в които се намира цял свят и временното затваряне на козметичните салони, превърнаха хубавите ни и поддържани нокти в кошмар!

 

Въпреки че салоните постепенно възобновяват дейността си, спазването на социалното дистанциране продължава, поради които запазването на час не е лесна задача. Ако гелът вече е започнал да се лющи, не се отчайвай – можеш бързо и лесно да се справиш със ситуацията! Представяме ти просто и най-вече безопасно ръководство за това как да свалиш гел лака и то в домашни условия, като цялата процедура не отнема повече от половин час.

Как да отстраниш гел лак, а да не унищожиш ноктите си?

Първо набави:

- пили с подходящия размер (за полиране);

- алуминиево фолио;

- препарат за сваляне на дълготраен лак, лакочистител или ацетон;

- памучни тампони или памук.

Преди да започнеш, постави чиста кърпа на масата, старателно измий ръцете с топла вода и следвай следните стъпки:

Олющила си гел лака си, а сега какво?

Стъпка 1: Пилене

Преди да започнеш с пиленето, предпази кожичките на ноктите с подхранващ крем, след което скъси ноктите до желаната дължина. За да предпазиш ноктите от нараняване, не ползвай ножичка или нокторезачка, а с пила за полиране (гранулиране 180/180). Задължително пили само в една посока, в никакъв случай и в двете.

Олющила си гел лака си, а сега какво?

Със същата пила, с леки движения отстрани гел лака от нокътя, за да може в следващата фаза лакочистителят да действа по-бързо и ефективно. Внимавай да не прекалиш с пиленето, защото в противен случай ще нараниш самия нокът, което в никакъв случай не искаме. На края с четка махни останалите прахови части от нокътя.

Стъпка 2: Алуминиеви компреси

Подготви пет малки парчета алуминиево фолио и пет памучни тампона. Съветваме те да караш ръка по ръка. Хубаво накисни тампона или памука в лакочистител или ацетон, натисни към нокътя, след това увий всеки пръст с фолио. Притисни фолиото да легне плътно от всички страни, за да не може въздухът да влезе в контакт с ацетона и да го изсуши твърде рано.

Олющила си гел лака си, а сега какво?

Остави го да подейства 15 минути, след което махни фолиото и с инструмент за премахване на кожички внимателно отстрани остатъците от лака. Ако разполагаш с буферна пула, матирай цялата плочка на нокътя и отново почисти с четка.

Стъпка 3: Грижа за нокътя и „нова серия“

Измий ръцете със сапун на силна струя вода, хубаво ги подсуши и обилно ги намажи с хидратиращ крем. Когато кожата хубаво го попие, можеш да да започнеш отначало – лакиране, рисуване, украсяване…какво ти хрумне!

Олющила си гел лака си, а сега какво?

На края на лакирането задължително нанеси масло за кожички, за да подхраниш кожата около ноктите и да ти бъде мека и здрава.

Няма как да бъде по-просто, нали?

Повече за: Стъклени нокти: най-популярната тенденция в Холивуд

За този външен вид препоръчваме

 • Essie First Base

  Поръчайте веднага
 • Essie Cuticle Oil Apricot

  Поръчайте веднага
 • Essie Good to Go

  Поръчайте веднага
 • Essie 16 Spaghetti Strap

  Поръчайте веднага
 • Essie Too Too Hot

  Поръчайте веднага
 • Essie Ballet Slipers

  Поръчайте веднага
 • Essie Bahama Mama

  Поръчайте веднага
 • Mixa Cold Cream

Свързани теми: нокти, грижа, стил , мода , лак за нокти, essie, Mixa

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Изпробвахме обогатен с хиалуронова киселина гланц за устни, който ще ти бъде фаворит това лято!

Чувала ли си за тенденцията глазирани устни? Тя ще бъде особено популярна през лятото и се постига с един-единствен продукт – гланц за устни...