Нокти „балерина“ – Да или Не?

Формата на ноктите тип „балерина“ е доста нашумяла напоследък. Някои момичета предпочитат късите нокти, други залагат на овални, остри  или бадемови нокти...Съществуват толкова различни форми, че понякога се питаме коя е най-подходяща за нас.

Грижата и лакирането на ноктите са само част от маникюристките разкрасителни процедури. Но, най-съществената част определено е формата на ноктите, която допринася за красивия вид на пръстите и ръцете. Тя може да направи пръстите да изглеждат по-дълги, по-дебели или по-къси, и затова е добре при избора винаги да се консултираш с професионалист от салона за красота.

Nokti „balerina“ – Da ili Ne?

Ако си любителка на дългите нокти, със сигурност вече си пробвала тази тенденция. Всички останали – сега е време да пробвате!

Нокти тип балерина

Този тип стана особено популярен благодарение на американската риалити звезда Кайли Дженър, която пусна снимки на маникюра си в социалните мрежи. Формата на ноктите наподобява балетни пантофки и от там произлиза и самото наименование. Също известна като “coffin nails” или нокти с форма на ковчег, ние предпочитаме да използваме първото име, носещо романтичен дъх.

Nokti balerina Da ili Ne

НЕ на сляпото следване на тенденциите

Преди да започнеш с оформяне на ноктите, трябва да имаш предвид тяхното истинско състояние, естествената им форма и твърдост. Всяка една форма е подходяща за различен тип нокти. Не забравяй че отдавна мина времето на сляпото следване на тенденциите и затова, когато се увлечеш по някоя тенденция трябва да помислиш два пъти. Обмисли добре да ли ноктите тип балерина са подходящи за теб.

Нокти тип балерина – съблазнителни и романтични

Техниката за оформяне на „балерина“ нокти напомня на тази за оформяне на дълги, остри нокти. Изпили двата края на нокътя в посока към върха. Формата на нокътя драстично се стеснява към края, и завършва с квадратен връх. Балерина ноктите са перфектно решение винаги когато искаш да пробваш нещо ново и по-различно. Имай предвид че за тази форма са подходящи лаковете с матиращ ефект, а ние ти препоръчваме класическия червен лак, който ще направи нокитете ти изключително привлекателни и красиви. Както винаги, основата е задължителна.

Nokti balerina Da ili Ne

Три „За“

- Ноктите изглеждат добре поддържани, привлекателни и определено приковават вниманието на околните. Точно както и стилето и бадемовите нокти, балерина ноктите са изключитлено стилни и елегантни.

- Подходящи са за момичета с дълга и тясна нокътна плочка, но еднакво добре стоят и на тези с естествено широка форма на ноктите.

- Перфектно отиват на по-млади, креативни натури.

Nokti balerina Da ili Ne

Три „против“

- Тъй като изисква често пилене на ноктите, тази форма трудно се поддържа и може да увреди ноктите, правейки ги по-крехки и чупливи.

- Честно казано, балерина ноктите не са прекалено практични, и може да ти пречи при някои ежедневни активности.

- С тях може да забравиш за „nail-art”, защото те самите са достатъчен акцент и лесно се превърщат от стилни в кичозни.

Повече за: Маникюр според зодията

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Color Show Downtown Red

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Show Peach Pie

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Show Winter Baby

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Show City Smoke

  Поръчайте веднага

Свързани теми: нокти, маникюр , тенденция

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

6 неща, които трябва да знаеш преди самопотъмняване на кожата

Можеш да се сдобиеш с предизвикателен “sun-kissed” без припичане на слънце и ходене по солариуми, и то с помощта на тези препарати...