Нокти „балерина“ – Да или Не?

Формата на ноктите тип „балерина“ е доста нашумяла напоследък. Някои момичета предпочитат късите нокти, други залагат на овални, остри  или бадемови нокти...Съществуват толкова различни форми, че понякога се питаме коя е най-подходяща за нас.

Грижата и лакирането на ноктите са само част от маникюристките разкрасителни процедури. Но, най-съществената част определено е формата на ноктите, която допринася за красивия вид на пръстите и ръцете. Тя може да направи пръстите да изглеждат по-дълги, по-дебели или по-къси, и затова е добре при избора винаги да се консултираш с професионалист от салона за красота.

Nokti „balerina“ – Da ili Ne?

Ако си любителка на дългите нокти, със сигурност вече си пробвала тази тенденция. Всички останали – сега е време да пробвате!

Нокти тип балерина

Този тип стана особено популярен благодарение на американската риалити звезда Кайли Дженър, която пусна снимки на маникюра си в социалните мрежи. Формата на ноктите наподобява балетни пантофки и от там произлиза и самото наименование. Също известна като “coffin nails” или нокти с форма на ковчег, ние предпочитаме да използваме първото име, носещо романтичен дъх.

Nokti balerina Da ili Ne

НЕ на сляпото следване на тенденциите

Преди да започнеш с оформяне на ноктите, трябва да имаш предвид тяхното истинско състояние, естествената им форма и твърдост. Всяка една форма е подходяща за различен тип нокти. Не забравяй че отдавна мина времето на сляпото следване на тенденциите и затова, когато се увлечеш по някоя тенденция трябва да помислиш два пъти. Обмисли добре да ли ноктите тип балерина са подходящи за теб.

Нокти тип балерина – съблазнителни и романтични

Техниката за оформяне на „балерина“ нокти напомня на тази за оформяне на дълги, остри нокти. Изпили двата края на нокътя в посока към върха. Формата на нокътя драстично се стеснява към края, и завършва с квадратен връх. Балерина ноктите са перфектно решение винаги когато искаш да пробваш нещо ново и по-различно. Имай предвид че за тази форма са подходящи лаковете с матиращ ефект, а ние ти препоръчваме класическия червен лак, който ще направи нокитете ти изключително привлекателни и красиви. Както винаги, основата е задължителна.

Nokti balerina Da ili Ne

Три „За“

- Ноктите изглеждат добре поддържани, привлекателни и определено приковават вниманието на околните. Точно както и стилето и бадемовите нокти, балерина ноктите са изключитлено стилни и елегантни.

- Подходящи са за момичета с дълга и тясна нокътна плочка, но еднакво добре стоят и на тези с естествено широка форма на ноктите.

- Перфектно отиват на по-млади, креативни натури.

Nokti balerina Da ili Ne

Три „против“

- Тъй като изисква често пилене на ноктите, тази форма трудно се поддържа и може да увреди ноктите, правейки ги по-крехки и чупливи.

- Честно казано, балерина ноктите не са прекалено практични, и може да ти пречи при някои ежедневни активности.

- С тях може да забравиш за „nail-art”, защото те самите са достатъчен акцент и лесно се превърщат от стилни в кичозни.

Повече за: Маникюр според зодията

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Color Show Downtown Red

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Show Peach Pie

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Show Winter Baby

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Show City Smoke

  Поръчайте веднага

Свързани теми: нокти, маникюр , тенденция

2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Идеи за зимен маникюр от Instagram, който вдъхновяват

Добрите хидратиращи кремве могат да помогнат, но само те не са достатъчни ... За щастие, добрите идеи за зимен маникюр са...