Нашата нова зимна мания: Матови нокти

Този студен, ветровит, но и приказен сезон е идеален както за разкрасяване и грижа за ръцете и ноктите, така и за най-новите тенденции при маникюрите.

Ноктите, освен че демонстрират стила ти, могат да бъдат отлично допълнение към облеклото ти, така че ти предлагаме вместо стандартния за зимата черен, лъскав лак, да пробваш най-новата зимна мания – матов лак за нокти. Тази навремето толкова популярна тенденция при маникюрите се завръща за зимата!

Нашата нова зимна мания: Матови нокти

Pinterest

Матови нокти

Матовите нокти са лесни за постигане, ефектни са и сякаш са направени за зимата. Има огромна разлика между лака с блясък и поглъщащия светлината лак, който няма и помен от лъщене. В подходящия нюанс той може да бъде шикозната промяна, от която имаш нужда, но може да изглежда и елегантно и изискано, в зависимост от предпочитанията ти.

Направи си собствен матов лак

Матовите лакове, които се предлагат на пазара, често не са най-практичните, но за сметка на това с лекота можеш да превърнеш всеки лак в матов, и то за това е достатъчно просто да следваш няколко прости стъпки.

Нашата нова зимна мания: Матови нокти

Pinterest

Стъпка 1 – Ацетон

Почисти ноктите си с ацетон, с леки движения отгоре надолу, без значение дали на тях има лак или не. Това по принцип се прави преди всяко нанасяне на лак, за да премахнеш всяка следа от мазнини по ноктите, тъй като в противен случай лакът ще падне.

Стъпка 2 – Основа

Матовият лак за нокти е още по-ефективен, ако избереш някой тъмен нюанс, но преди да го нанесеш на ноктите първо нанесеш базов лак. Той ще предпази ноктите ти и ще помогне на лака да легне по-добре върху тях.

Стъпка 3 – Две слоя лак по желание

Нанеси първия слой лак, остави го хубаво да изсъхне, след което нанеси още един слой от същия лак. Постарай се да не грешиш и да няма неравности по ноктите, защото при последната стъпка те ще станат още по-видими.

Стъпка 4 – Матов топ лак

Нанеси матов топ лак веднага след като нанесеш втория слой лак, преди да се е изсушил. Обърни внимание на флакона изрично да пише, че е точно матов топ лак, тъй като с обикновен топ лак ефектът няма да е същият. Възможно е някои топ лакове да изсветлят или променят цвета на твоя лак, затова се постарай да ползваш колкото се може по-качествен матов топ лак. Остави го хубаво да изсъхне, като за някои е нужно до час, въпреки че не изглежда така.

Нашата нова зимна мания: Матови нокти

Pinterest

Експериментирай с матовите нокти

Най-хубавото на матовите нокти е, че с тях може да се експериментира и опциите са безброй. Импровизирай с цветовете и мотивите върху им. Чудесно се комбинират нюд цветове и черно, а отлично е и комбинацията на матови лакове с пайети или с класически лакове с блясък. Представяме ти нашите любими предложения за матови маникюри за тази зима:

Шоколадов матов маникюр

Нюансите на любимото на много сладко изкушение за пръв път се озова на ноктите ни. Шоколадовите нюанси на кафяво са отлично допълнение към бежово палто, нюд гримове, и за всеки повод. Благодарение на матовата си текстура ноктите ще изглеждат примамливо, а цялата ти визия – освежена.

Зимен цвят в матов вариант

Най-характерният цвят за зимата определено е бялото. Представи си само колко разкошно може да изглежда бял матов маникюр с по две хоризонтални незапълнени линии на няколко от ноктите. Такива нокти определено ще направят по-добре впечатление от класическия бял лъскав лак, нали?

Нашата нова зимна мания: Матови нокти

Pinterest

Матово сиви омбре нокти

Още един мрачен и студен цвят, който е популярен през зимата, е сивото. Защо тогава да не експериментираш и с него, като го съчетаеш с омбре? Хоризонтално или вертикално нюансирай нокът по желание. Хубавото на този матов маникюр е, че пасва перфектно и на дълги и на къси нокти.

Матов маникюр на точки

Винаги можеш да постигнеш семпъл и донякъде неутрален маникюр, ако намажеш ноктите с някой от тъмните нюанси. Представи си само какъв ефект би имала една малка точка на всеки нокът в противоположния нюанс. Матовите точки са отлично допълнение към всяко по-сериозно облекло. Време е отново да се почувстваш като дете.

Матов френски маникюр

Вече си изпипала всички необичайни варианти на френския маникюр, а сега само си представи колко по-интересни могат да бъдат експериментите с него, ако ползваш комбинация от матов и обикновен лак за основа или топ. Цвета избери сама.

Нашата нова зимна мания: Матови нокти

Pinterest

Какво мислиш за този матов маникюр? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Тенденция при маникюрите: Маникюр с пигментна пудра

За този външен вид препоръчваме

  • Lancôme New Le Vernis 152

  • Lancôme New Le Vernis 551

  • Lancôme New Le Vernis 301

  • Lancôme Le Vernis Top Coat

  • YSL La Laque Couture 73

  • YSL La Laque Couture - Blanc Arty

  • YSL La Laque Couture 06

  • YSL La Laque Couture Limited Edition - Blanc Figuratif

Свързани теми: нокти, маникюр , мат, тенденция, тенденция

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Сподели радостта с някого! Празничната колекция KIEHL’S X MADE BY RADIO е тук!

Тази година специален подарък те очаква в магазините на Kiehl's в лицето на лимитираната празнична колекция. Време е да започнеш обратното броене...