Направи си сама: Омбре маникюр

Лятото е най-подходящото време за експериментиране както с grima и модните течения, така и с ноктите. Модните течения при маникюрите се менят изключително бързо и бройката дотолкова се увеличава с всеки сезон, че понякога е трудно да запомним кога в момента е на мода, а и дори в социалните мрежи е пълно с „най-новите тенденции при маникюрите“. Затова ние идваме на помощ да ти кажем кое наистина е популярно и да те научим как сама да постигнеш този летен хит наречен омбре маникюр.

Омбре маникюр

Идеята на омбре маникюрът е основана на същата техника, която се ползва и за омбре прическата – проста цветова градация. Или с други думи комбинират се лакове с цветове в преходни нюанси и по този начин се получават ноктите омбре. Тази техника за лакиране е отлична и за дълги и за къси нокти и не е изненадващо, че е сред любимите на много дами.

Направи си сама: Омбре маникюр

Като започнеш да експериментираш с техниката омбре препоръчваме най-светлият нюанс да бъде в самото начало на плочката на нокътя, след което постепенно да градираш с по-тъмни тонове, докато не стигнеш до самия връх, където трябва да е най-тъмният нюанс. Омбре ноктите се получават най-добре с класически лакове, но може и с гел за нокти.

За да постигнеш отличен омбре ефект на ноктите си, всичко което трябва да направиш е да следваш тези няколко стъпки и много практика. Има два основни метода за постигане на различни варианти омбре нокти: омбре маникюр с гъбичка и глитер маникюр с омбре техника.

Всичко необходимо за постигане на омбре маникюр с гъбичка

Преди да се захванеш с тези техники трябва да се погрижиш дължината на ноктите ти да бъде най-подходящата за случая, след което внимателно да изпилиш ноктите – основни действия за всеки маникюр. След това подготви всичко, което ти е необходимо, за да направиш отличен омбре маникюр, а това е:

- Ацетон за почистване на лак

- Основа за нокти

- Бял лак или най-светлият нюанс, който си планирала за твоя омбре маникюр

-  Гъбичка за полиране на ноктите

- По-тъмен нюанс лак за нокти

- Малко вода

- Топ лак за нокти

Стъпка 1 : Основа за нокти

Първо намажи ноктите с тънък слой основа за нокти. Тя ще предпази ноктите ти, но и ще увеличи трайността на маникюра ти. Цветът на ноктите ти ще е много по-дълготраен, лакът лесно ще се плъзга при нанасяне, а и когато го сваляш ще забележиш с каква лекота се получава.

Направи си сама: Омбре маникюр

Стъпка 2 : Основен цвят за ноктите

Стане ли дума за омбре маникюр, основният цвят на ноктите винаги трябва да е най-светлият нюанс, който ще ползваш или класически бял лак. Намажи всички нокти с тънък слой от основния цвят, изчакай хубаво да изсъхне и ги намажи още веднъж.

Стъпка 3 : Лакове и гъбичка

Вземи малка гъбичка, която обикновено се ползва за полиране, изрежи я до големината на ноктите ти, за да не цапа около ноктите, и я потопи в малко вода. Тази стъпка е необходима както за да не се попие прекалено много лак от гъбичката, така и за да не изсъхне твърде бързо лакът, който по-късно ще нанесеш. Единствено трябва да внимаваш гъбичката да не бъде прекалено намокрена.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели essie (@essie) дана

Нарисувай хоризонтални линии на гъбичката с най-светлия ти и с другите тъмни нюанси, на които си се спряла, като внимаваш между тях да няма разстояние. Тук също се започва от най-светлия, към по-тъмните цветове по посока на растежа на нокътя.

Стъпка 4 : Притисни гъбичката към нокътя

Сега просто отпечатай това, което си нанесла на гъбичката върху нокътя си, а след това потупвай по-бързо и по-бързо, помръдвайки с гъбичката нагоре-надолу, за да се получи онзи замъглен ефект на преливащи се цветове. В зависимост от това колко омбре искаш да бъде маникюрът ти след няколко секунди вдигни гъбичката, за да бъдеш сигурна, че именно желаният от теб ефект се е получил. Колкото повече потупваш, толкова по-омбре.

 Стъпка 5 : Ацетонът е спасител

Ако не си успяла да го направиш толкова прецизно, колкото си искала, или ако омбре ефектът е и по пръстите ти – не се тревожи. Всичко може да се оправи с малко ацетон. Вземи клечка за уши и почисти излишния лак за секунди.

Направи си сама: Омбре маникюр

Стъпка 6 : Tоп лак

Ред е за последната стъпка. Когато ноктите ти хубаво изсъхнат след около 20 минути, нанеси топ лак, за да може горният им слой да бъде гладък и фин, след всичкото това потуване с гъбата.

Глитер омбре маникюр

Процесът за постигане на глитер омбре маникюр е доста сходен на този при метода с гъба. Единствената разлика е, че тук не се използват по-светли и по-тъмни нюанса на лака, а един нюанс на гел лак по твой избор и лак с бляскави частици. След основата за лак, намажи с гел лака, изчакай да изсъхне, след което на гъбичка размажи от лака с бляскави частици и започни да потупваш по ноктите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели essie (@essie) дана

За улеснение виж снимките на омбре маникюр с брокат:

Кой метод ти допада повече? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Какво е Beauty Sleep и защо е важен

За този външен вид препоръчваме

 • Essie Gel Couture 10 Sheer Fantasy

  Поръчайте веднага
 • Essie Gel Couture 70 Take me to Thread

  Поръчайте веднага
 • Essie Gel Couture 300 the It-Factor

  Поръчайте веднага
 • Essie Gel Couture 270 Rock the Runway

  Поръчайте веднага
 • Essie Gel Couture Top Coat

  Поръчайте веднага
 • Essie Gel Couture 240 Model Citizen

  Поръчайте веднага
 • Essie 92 Aruba Blue

  Поръчайте веднага
 • Essie 44 Bahama Mama

  Поръчайте веднага

Свързани теми: нокти, маникюр , тенденция, тенденция, стил , мода , essie, лято

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Идеи за зимен маникюр от Instagram, който вдъхновяват

Добрите хидратиращи кремве могат да помогнат, но само те не са достатъчни ... За щастие, добрите идеи за зимен маникюр са...