Имаш къси нокти? Италианският маникюр е за теб!

Късите нокти могат да изглеждат не по-малко привлекателни от дългите. Ако и ти си сред дамите с къси нокти и искаш да създадеш красив маникюр, който да удължи визуално ноктите ти – има решение. Става дума за техника, която със сигурност вече си използвала.

Изборът е твой

За разлика от класическия френски маникюр, за тази техника изборът на цветовете не е от ключово значение. Тук, важна роля играе начинът на прилагане на лак, и са позволени всички цветове които ти самата харесваш.

Прецизността е от особено значение в процеса на създаване на красив италиански маникюр. В какво е тайната? Лакът се нанася върху нокътната плочка, а двете страни към кожичките не се оцветяват. Ноктите изглеждат изключително красиви и визуално издължени.
 

 

A post shared by essie (@essiepolish) on

Първа стъпка

Както и при останалите техники, първата стъпка е оформяне на ноктите. Почисти ноктите си и с помощта на подходяща пила ги оформи в желана форма.

Втора стъпка

Полирай повърхността на ноктите, за да премахнеш всички неравности. Със скосена пръчица избутай внимателно кожичките.

Трета стъпка

Нанеси подходяща основа, която защитава нокътя и удължава дълготрайността на цвета на лака.

Четвърта стъпка

Време е да нанесеш избрания лак за нокти. Старай се краищата на нокътната плочка да останат неоцветени. Изчакай лакът да изсъхне напълно, а след това нанеси още един слой.

Пета стъпка

Накрая, приключи с качествен топлак, като минаваш през цялата ноктъна плочка. Нашият фаворит е топ лакът на Essie - Good to Go, който защитава декоратвиния лак и придава перфектен блясък.

Тъмните цветове определено са изключително подходящи за късите нокти, но няма да сгрешиш и ако заложиш на лак от по-светлата цветова гама.  

Повече за: Тенденции в оформянето на ноктите за 2018

За този външен вид препоръчваме

 • Essie First Base

  Поръчайте веднага
 • Essie Good to Go

  Поръчайте веднага
 • Essie Luxedo

  Поръчайте веднага
 • Essie Mademoiselle

  Поръчайте веднага

Свързани теми: нокти, essie

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Маникюр в телесен цвят – страхотно допълнение към нюд визията

Тенденциите в цветовете идват и си отиват, но телесният маникюр не губи позициите си. Той е изключително практичен, защото е безкрайно подходящ за все...