Наръчник за грижа за кутикулата на ноктите

Красивите нокти разкриват много за своята притежателка. Грижата за красивите нокти не се състои само в лакирането и но в подходящата грижа за нокътната плочка и кожичките около нея. Кожичките изпълняват много важна роля – защитават от инфекции, и тъкмо затова е много важно как се грижите за тях.  

Кажете НЕ на изрязването

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Повечето маникюристи не препоръчват изрязването на кожичките, а само нежното им избутване назад. Най-лесният начин да избутате кожичките е когато те са омекотени. Добре е да избутвате кутикулите след топла вана. След това направете пилинг, като използвате подходящо средство съдържащо алфа-хидрокси киселини. Резултатите са видими след само една седмица.

Ежедневен масаж

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Експертите съветват ежедневен масаж на кожичките. Масажът подобрява кръвообращението и възстановява както ноктите така и кожичките. Изберете подходящо масло, което да втриете с лек, приятен масаж до поемане от кожата. Препоръчваме ви подхранващото кайсиево масло на Essie, което максимално подхранва и освежава кожата. Дава нужната влага на кожичките и ги прави по-гладки и меки.

Запомнете че, в никакъв случай не трябва да изрязвате кожичките, защото това лишава нокътя от защита и може да бъде причина за възпаления, наранявания и инфекции.

Повече за: Край на чупливите нокти

За този външен вид препоръчваме

  • Essie Apricot Oil

Свързани теми: нокти, маникюр , essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommend

Великденско настроение по ноктите ти

Боядисваме яйца, борим се с тях и заради тези обичаи ръцете ни могат да станат център на вниманието...