Наръчник за грижа за кутикулата на ноктите

Красивите нокти разкриват много за своята притежателка. Грижата за красивите нокти не се състои само в лакирането и но в подходящата грижа за нокътната плочка и кожичките около нея. Кожичките изпълняват много важна роля – защитават от инфекции, и тъкмо затова е много важно как се грижите за тях.  

Кажете НЕ на изрязването

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Повечето маникюристи не препоръчват изрязването на кожичките, а само нежното им избутване назад. Най-лесният начин да избутате кожичките е когато те са омекотени. Добре е да избутвате кутикулите след топла вана. След това направете пилинг, като използвате подходящо средство съдържащо алфа-хидрокси киселини. Резултатите са видими след само една седмица.

Ежедневен масаж

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Експертите съветват ежедневен масаж на кожичките. Масажът подобрява кръвообращението и възстановява както ноктите така и кожичките. Изберете подходящо масло, което да втриете с лек, приятен масаж до поемане от кожата. Препоръчваме ви подхранващото кайсиево масло на Essie, което максимално подхранва и освежава кожата. Дава нужната влага на кожичките и ги прави по-гладки и меки.

Запомнете че, в никакъв случай не трябва да изрязвате кожичките, защото това лишава нокътя от защита и може да бъде причина за възпаления, наранявания и инфекции.

Повече за: Край на чупливите нокти

За този външен вид препоръчваме

  • Essie Apricot Oil

Свързани теми: нокти, маникюр , essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommend

Лак за нокти според цвета на кожата

Как да избереш лак за нокти според цвета на кожата, тъй като тя влияе на начина на който излгеждат ноктите ти...