Маникюр и педикюр - колко често?

Всяка жена иска да има добре поддържани нокти на ръцете и краката, но не всяка има време и възможности да посещава редовно козметични салони. Тъкмо затова, много жени се питат колко често трябва да се прави маникюр или педикюр?

Маникюр

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Колко често трябва да се прави маникюр зависи от много фактори:

Имайте предвид състоянието на ноктите както и ежедневната ви рутина - миене на чинии, търкане на баня и мивки, работа върху клавиатура – това са навици и дейности които увреждат ноктите. Със сигурност един от най-увреждащите навици е гризане на ноктите и кожичките. Ако и вие имате този вреден навик, препоръчително е да правите маникюр веднъж седмично.  Също така, много е важно използването на подходящо масло за увредени кожички.

Ако не обичате да готвите и се храните навън или поръчате храна за вкъщи, или обичате да отпочивате с книга в ръка  докато приятелите ви играят плажен волейбол, можете да посещавате избрания салон на всеки две седмици. Така ще имате възможност да поддържате добре ноктите си и същевременно да сте в крак с модните тенденции когато става дума за актуални нюанси.

Дамите с по-силни нокти и онези които използват дълготрайни лакове, препоръчително е да посещават маникюрист веднъж месечно. В този случай, маникюристът ще се погрижи само за кожичките.

Педикюр

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Педикюрът обикновено отнема повече време, и затова е най-добре да се прави 1-2 пъти месечно. Все пак, ако имате груба, суха и напукана кожа на стъпалата, препоръчително е процедурата да се повтаря по-често (три пъти месечно), което ще ви помогне да се отървете от този проблем.

Повече за: Трикове за перфектен педикюр у дома

За този външен вид препоръчваме

  • Essie Apricot

  • Essie care Millionails

    Поръчайте веднага

Свързани теми: маникюр , essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommend

3 знака че си пристрастена към лакове за нокти

Колекцията ти прелива от продукти и цветове, но ти винаги си купуваш още един лак когато отидеш на шопинг...