Шампоан за сухо измиване на косата: как се ползва?

Шампоан за сухо измиване на косата: как се ползва?

Шампоанът за сухо измиване спестява време и енергия и определено е най-добрият съюзник на активните хора, които тренират редовно или пътуват често. Само няколко минути и няколко напръсквания сат достатъчни, за да възвънат чистотата, свежестта, приятния аромат и обема на мазната и тежка коса! Този шампоан е нещо като първа помощ в дамската чанта, особено когато внезапно ти се наложи да излизеш. Това обяснява неговата популярност, а за да бъдат резултатите оптимални, необходимо е да се спазват определени правила при употребата му.

Най-правилният начин за прилагане на шампоан за сухо измиване

Раздели косата на кичури (на около 5 см), за да нанесеш пудрата равномерно. Важно е да нанасяш шампоана възможно най-близо до корена. С шнола за коса този процес ще ти бъде по-лесен.

Преди да започнете сухото измиване (пръскането), увереи се, че разстоянието между спрея и корените на косата е най-малко 15 см. По този начин ще избегнете натрупването на продукта на едно място и неприятните бели следи. Остави го да действа около 10 минути и не забравяй, че колкото по-дълго стои на главата ти - толкова по-добре! По този начин шампоанът ще има време да изпълни основното си предназначение, което е да усвои мазнините по косата.

Шампоан за сухо измиване на косата: как се ползва?

Внимателно масажирай главата с върха на пръстите, а след това хубаво разреши косата си, така че пудрата да се пренесе от корените към останалата част от косата. По този начин ще премахнеш излишното количество шампоан от косата. Ако търсиш продукт, който не оставя видими бели следи и освежава мигновено, препоръчваме L'Oreal Paris Magic Shampoo.

Най-подходящото време за употреба на сух шампоан

След класическо измиване с шампоан и вода, косата веднага става свежа и буйна, но още на следващия ден, особено след тренировка, постепенно започва да изглежда мазна и тежка. Точно тук се намесва сухият шампоан. Прахообразният му финиш неутрализира не само излишния себум, но и неприятните миризми и влагата.

Интересното е, че шампоанът за сухо измиване може да се прилага и върху прясно измита коса, защото ѝ придава текстура и обем.

Количеството е важно - избегни обичайните грешки!

Основното правило е - не прекалявай! Ще постигнеш по-силен ефект, ако постепенно добавяш малко шампоан, вместо веднага да нанесеш огромно количество.

Не забравяй, че това е продукт за бързо справяне с проблема. Ще накара косата ти да заблести на мига, като същевременно ще отложи измиването с един до два дни. Това обаче не означава, че трябва да го използваш всеки ден, а само в наистина кризисните ситуации или между две редовни измивания.

Струва си да се спомене, че както подсказва името му, шампоанът за сухо измиване на косата се прилага само и единствено на суха коса!

Пробвала ли си вече шампоан за сухо измиване? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: Обновяване на косата: маслата и маските за коса са чудодейни

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Fresh Crush

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Sweet Fusion

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Vegetal Boost

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Citrus Wave

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Rose Tonic

Свързани теми: грижа, фризура, стил , мода , коса, Loreal Paris

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

,,Siren Eyes ’’ невероятната грим тенденция грим от TikTok, в която ще влюбиш

Обичаш и следиш тенденциите в грима на социалните мрежи? „Siren Eyes“ е нова тенденция от TikTok, в която ще влюбиш...