Обновяване на косата: маслата и маските за коса са чудодейни

Най-накрая можеш да си починеш от задълженията и стреса и да се посветиш както на другите, така и на себе си. Използвай този период, за да прекарваш повече време с приятелите, за разходки, смях, гледане на цели сезони от популярните сериали, но и за дълбоко възстановяване на кожата и косата. Въпреки че е несправедливо пренебрегвано в ежедневната грижа, възстановяването на косата е също толкова важно, колкото и регенерацията на кожата.

Защо е важно обновяване на косата

Употребата на уреди за стилизиране на косата

Независимо дали имаш къдрава или права коса, вероятно от време на време я оформяш с преса за коса, маша, четка сешоар и други уреди за красива коса, които ти помагат да преобразиш външния си вид. Всеки един от тези уреди обаче по един или друг начин уврежда косата, поради което професионалните фризьори избират онези от тях, които най-малко я нараняват, като пресата за коса с пара, която става все по-популярна.

Лоши навици в грижата за коса

Освен чрез уредите за стилизиране, косата се уврежда и по много други начини, за които вероятно не знаеш. Някои от по-често срещаните са:

- Прекалено често миене на косата - резултатът е суха и чуплива коса

- Боядисване на косата - от некачествените бои косата бързо се уврежда, а бавно се въстановява

- Трайно изправяне на косата и други подобни процедури - отслабват косата

- Употреба на обезцветител – косата отслабва, става чуплива и склонна към цъфтене

- Постоянно връзване на косата - води до засилване на косопад

Пълното възстановяване на косата започва с дълбока хидратация

Дълбоката хидратация и грижата за косата са особено препоръчителни прудените периоди, защото тогава косата най-много се заплита, пречупва, губи блясъка си и изглежда суха и безжизнена. По тази причина тогава е необходимо да се използват продукти за дълбока грижа, подхранване и обновяване на косата.

Най-важни измежду тези продукти са шампоанът и балсамът за възстановяване на косата, както и маслата и маските за коса, подходящи за употреба в домашни условия, тъй като те са отличен заместител на процедурите за дълбока хидратация във фризьорските салони.

Смени шампоана си

Сега е идеалният момент смениш обикновения си шампоан и балсам с някой от шампоаните с ултрахидратираща формула, които едновременно подхранват, укрепват и обновяват косата. Те съдържат съставки като растителен кератин, витамини и рициново масло. Избягвайте онези със сулфати, парабени и силикони. Регенериращият шампоан има по-силен ефект, когато се комбинира с балсам за коса, затова не го пренегрегвай.

Маската за възстановяване на косата е задължителна

Маската за възстановяване на косата се използва за пълно възстановяване на косата както от изсушаване, изправяне и други начини за стилизиране, така и от външни фактори. Ще постигнеш максимална хидратация и обновяване на косата само с редовна употреба на маски за коса, т.е. веднъж или два пъти седмично.

Тези маски дълбоко подхранват и възвръщат всичкатаа влага, която косата е загубила през изминалия период. Особено се препоръчват маските с масла, които улесняват разресването, правят косата гладка и подобряват структурата на косата, както и онези с аминокиселини, които укрепват косъма отвън.

Изгорена коса: възстановяването се крие в хидратиращата маска във фолио

В случаите, когато косата е много повредена и суха, или казано разговорно - изгорена, желателно е да се използва хидратираща маска във фолио. Хидратиращата маска във фолио се нанася на влажна, чиста коса и се оставя да действа около половин час, след което се изплаква с хладка вода. Може да я ползваш веднъж седмично.

Масла за коса и тяхното предназначение

Маслата за коса са най-доброто средство за подхранване и грижа за косата. Те предпазват косата от различни наранявания и дълбоко подхранват косъма. По тази причина се препоръчва да се ползват след измиване, преди или след стилизиране на косата. Което и за коса ще избереш, няма да сгрешиш, но нашата препоръчваме арганово и рициново масло за коса.

Ще обърнеш ли повече внимание на косата си? Пиши ни в коментарите!

Не трябва да се боядисваш сама вкъщи: Имаме решение за теб!

Прочети повече за: Не смееш да се боядисваш сама вкъщи: Имаме решение за теб!

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oreal Paris Elseve Extraordinary Oil

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Elseve Dream Long Steam Mask

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Elseve Dream Long Damaged Hair

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Elseve Dream Long No Haircut Cream

  Поръчайте веднага
 • Kerastas Paris Resistance Serum Extentioniste

  Поръчайте веднага
 • Kerastase Paris Blond Absolu Masque Ultra Violet

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Professionnel Mythic Oil Hair Mask

 • L'Oreal Professionnel Mythic Oil

Свързани теми: грижа, Loreal Paris, Pro Longer, SerieEXPERT, Loreal hair, Elseve Dream Long, Kerastas

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Трикове как кожата ти да изглежда по-младо

Стареенето на кожата плаши всички и през целия си живот се опитваме да забавим този процес колкото е възможно повече, като прибягваме до различни проц...