Не смееш да се боядисваш сама вкъщи: Имаме решение за теб!

Когато се случи да нямаме достатъчно пари за боядисване на косата при професионалист, или когато фризьорските салони са затворени, както в момента, най-често сами се заемаме с тази задача. Обикновено ползваме боя за коса. По този начин обаче често се случва само да влошим външния си вид.

 

Неуспешни опити за боядисване на косата вкъщи

Не е изненада, че много жени се страхуват да опитат да боядисат косата си вкъщи, когато вземем предвид всичките неща, които могат да се объркат, от избора на боя и нейните оттенъци, количеството закупена боя, правенето на сместа за боядисва, и стигнем до самия процес по нанасяне на боята.

Проблеми при избиране на боя за коса и нейните оттенъци

Грешката, която най-често допускат жените, които за пръв път се боядисват вкъщи е, че купуват или поръчват достатъчно боя за коса, но го разбират чак на половината боядисване. Цветът на косата е неравномерен и всичко е по-зле отколкото преди боядисването.

Друг често срещан проблем е изборът на правилния оттенък боя за коса. В дрогериите и сайтовете се предлага огромен избор бои за коси. Ако никога досега не си пробвала боядисване на косата вкъщи, най-вероятно ще направиш избора си въз основа на това кой цвят най-много ти харесва на опаковката или кои ти се струва най-близък до цвета на твоята коса. Това обаче е най-често допусканата грешка!

Не смееш да се боядисваш сама вкъщи: Имаме решение за теб!

Често се случва косата ти изобщо да не може да прихване избрания от теб оттенък. Причината за това е, че цветът на боята за коса зависи от основата, на която се нанася, т.е зависи от цвета на косата ти и пигментите, които преобладават в нея.

Ако се опитваш да постигнеш цвета от опаковката, но върху вече боядисвана коса, едва ли ще ти се получи, защото по време на боядисването се получават различни химически процеси, които не го позволяват.

Проблеми при правене на сместа за боядисване

Както и сама знаеш, в боята се съдържа и водороден пероксид (перхидрол), който е необходим за процеса по боядисване. Той се продава и отделно, под формата на крем, гел или течност, така че и тук е важно да избереш правилния, в зависимост от това каква гъстота и текстура на сместа искаш да постигнеш. Все пак без него боята няма да се активира и боядисването няма да има никакъв ефект.

Не смееш да се боядисваш сама вкъщи: Имаме решение за теб!

При смесването на перхидрола и боята за коса трябва да се погрижиш да не останат бучки в сместа.

Относно перхидрола, след като си избрала подходящия за теб, трябва да внимаваш и за това какво количество ще сложиш в сместа. Ако прекалиш с него, рискуваш напълно да унищожиш косата си и да разбереш от първа ръка какво е химическо подстригване. За светли и руси оттенъци избери перхидрол от 9% - 12%, а за тъмни – 6%.

Проблеми при нанасяне на боята за коса

Ако успешно си се справила с всички гореспоменати ситуации, на ред идва най-важната част, където трябва да бъдеш най-сръчна и прецизна – нанасяне на самата боя за коса.

Най-честите проблеми при нанасяне на боята за коса се дължат на това, че остават петна от боята по челото, които са трудни за сваляне; разсипване и капане с боята; неравномерно нанасяне на боята или напълно пропускане на задните зони, които не виждаме; неползване на ръкавици при боядисване и миене на косата; оставяне с боята за по-дълго от 45 минути; неуспешно боядисване в зоната на тила; лошо измиване на косата след боядисване и много други.

Не смееш да се боядисваш сама вкъщи: Имаме решение за теб!

Ако всичко това ти се струва твърде сложно, неприятно или не би рискувала да го пробваш вкъщи и искаш да изчакаш любимия ти салон да отвори, напълно те разбираме.

Точно затова сме благодарни, че има продукт за не чак толкова умелите в боядисването вкъщи, който поне временно ще ни избави от неприятностите свързани с боядисването на новоизраснала и побеляла коса. Става дума за Magic Retouch, спрей за прикриване на новоизраснала и побеляла коса.

L'Oréal Paris Magic Retouch Root Concelaer спрей

Този спрей за коса отлично прикрива побелелите и новоизраснали косми, като мигновено се слива с природния цвят на косата. Подходящ е и за боядисана и за естествена коса, като им придава още по-естествен и свеж вид. Magic Retouch е изключително лесен за употреба и бързо прикрива зоната, която искаме, което може да ти е от изключителна полза, ако го напръскаш непосредствено преди някое видео обаждане с хора, с които дълго не си се виждала.

Формулата на този спрей има временно действие и остава на косата до следващото измиване, като освен това е подходяща за всички типове коса и една опакова може да се ползва и до 25 пъти.

Хубаво го разклати преди употреба и напръскай малко количество на суха и вече оформена коса (или прическа по желание), като държиш флакона на 10-15 см от косата. След само 3 секунди ще видиш вълшебния ефект на спрея, който ще изсъхне след само минута.

 

Както виждаш, винаги може да се направи по-лесно и просто, отколкото ти се струва.

Какъв е твоят опит с боядисването на коса в домашни условия? Пиши ни в коментарите!

Повече за: Как да нанесеш грима за коса

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Magic Retouch Mahagony Brown

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Brown

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Dark Blond

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Dark Brown

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Golden Brown

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Le Brun

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Light Blond

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Medium Iced Brown

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , стил , мода , коса, Loreal Paris, грим за коса, colorista, Magic Retouch

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Искаш ли перфектната грим визия за Хелоуин? Ние знаем как

Гримът е неизменна част от почти всеки костюм, така че е просто задължителен за Хелоуин, а ние ти даваме предложения за продуктите, с които можеш да п...