Изрусяване на косата вкъщи: Трикове, с които ще забравиш за жълтите тонове

Хубавата и добре поддържана руса коса вероятно никога няма да излезе от мода, а ако русото не е естественият цвят на косата ти, със сигурност ще дойде момент, когато ще решиш да експериментираш с един от многото нюанси на русо. Боядисването на косато вкъщи звучи супер удобно, особено по време на пандемия, но преходът към руса коса често не е лесна задача. Въпреки това, с добри съвети и, разбира се, добри продукти, ще можеш да преобразиш черната, кестенява или червена коса в руса, без да стъпиш в салона!

Изрусяване на косата вкъщи: Трикове, с които ще забравиш за жълтите тонове

Какво трябва да знаеш, преди да започнеш процеса?

Като цяло най-добър резултат вкъщи ще постигнеш, ако целта ти е да изсветлиш естествения цвят на косата си с два, най-много три нюанса. Имай предвид, че цветът няма да изглежда непременно като този от кутията, така че е по-добре да не гледа снимката, а да потърсиш на опаковка как би трябвало да изглежда цвета спрямо естествения цвят на косата ти, за да избегнеш нежеланите жълти и оранжеви тонове. Освен това може да видиш какво пише на етикета.

Най-подходящият нюанс на русо за подтона на твоята коса

Но как да избереш този, който е най-подходящ за подтона на твоята коса сред множеството руси нюанси? Изборът може да изглежда невъзможен, така че трябва да знаеш следното:

- Ако подтонът на косата ти е студен, оптимални за теб са пепелявите и студените руси нюанси. 

- Ако косата ти има топъл подтон, тогава трябва да се спреш на наситено, топло русо.

Как да изберем перфектния?

Изрусяване на косата вкъщи: Трикове, с които ще забравиш за жълтите тонове

Когато купуваш боя, винаги гледай номера, изписан на опаковката. Първата цифра обозначава нюанса, а втората тоновете (между тях обикновено има точка, понякога тире). Тези цифри могат да ти помогнат да избегнеш жълтите тонове, които се появяват след боядисване.

Нюанси на русо:

6 – тъмно русо (въпреки че шестицата спада към русите, тя всъщност обозначава средно кестеняво); 7 – средно русо; 8 – светло русо; 9, 10, това са най-светло русо и специално русо.

Тонове за руса коса:

Тонът е от решаващо значение при избора на русо, защото от него зависи дали цветът ще бъде бежов, пепеляв, жълт, бял или перлен. Ето защо и тук числата са важни: 0 – естествен; 1 – пепеляв; 2 – виолетов; 3 – златист; 4 – меден; 5 – червен; 6 – махагон; 7 – тютюн; 8 – перлен и 9 – бежов.

Как да станеш блондинка без жълти тонове?

След като си избрала перфектния нюанс русо, време е да запретнеш ръкави. Не забравяй да следваш инструкциите на опаковката и че в домашни условия най-добри резултати ще даде изсветляването на косата с два до три нюанса. Винаги дръж една резервна боя в резерв, за да можеш да покриеш корените, когато израстнат и станат видими.

За блестяща, добре поддържана и красива руса коса без жълти и оранжеви тонове, препоръчваме дълготрайните бои за коса L'Oreal Excellence Cool Creme обогатени с Pro-Keratin, които подхранват и предпазват косата.

Друго чудесно решение за боядосване на руса коса са новите нюанси на L’Oreal Paris Préférence Cool Blondes за уникален вид като от салона! Прозрачната гелообразна формула осигурява изтънчен и дълготраен нюанс на русо със студени тонове, а освен това оптимално покрива сивата коса и неутрализира жълтите и оранжевите тонове.

Лилавото побеждава жълтите и медни нюанси

Като станеш блондинка обаче работата не свършва дотук. Русата коса изисква специални  грижи и затова ще трябва да въведеш някои новости в рутината си. Вмести обичайния, ползвай лилав шампоан и балсам за цялостно почистване, поддържане и подхранване на „новата“ си руса коса.

Изрусяване на косата вкъщи: Трикове, с които ще забравиш за жълтите тонове

Вдъхновението за създаването на лилавия шампоан дойде от теорията на цветовете. Когато цветовете са противоположни един на друг в т.нар. колело на цветовете, те са комплементарни, което означава, че взаимно се неутрализират.

Точно такъв е случаят с лилавото и жълтото, поради което за грижа за руса коса ти трябва L’Oreal Paris Elseve Color Vive Purple Shampoo. Подхранващата му формула неутрализира нежеланите жълти тонове, оранжевите и медните нюанси на руса, сива, побеляла и коса на кичури, и то още с първото измиване.

Избягвай пресата, сешоара, машата…

Прекомерната топлина може да унищожи косата, което е особено видимо на русата коса. Избягвай често изправяне и сушене с високи температури. Реши косата си внимателно, за да се къса по-малко и прилагай маска веднъж седмично.

Употреба на водород

За боядисване на косата вкъщи използвай само водорода, който се намира в опаковката на боята за коса, като спазваш инструкциите за употреба.

Супрата върши работа... но има по-добро решение!

Класическото боядисване в русо често включва използването на супра. Тя служи за обезцветяване на косата, преди да приложим русия цвят. Колкото по-тъмен е естественият цвят на косата, толкова повече прилагания ще са необходими за постигане на желания ефект. Правилната употреба на супра при не много тъмна коса е абсолютно допустимо в домашния условия, ако, разбира се, ако следваш инструкциите.

Ако се притесняваш да използваш супра извън фризьорския салон, но искаш драстична промяна и от горда брюнетка да станеш платинена блондинка, опитай L'Oreal Paris Préférence Bleach 9L, нюанса, който може да изсветли косата ти с цели девет тона!

Избери най-доброто за косата си, защото го заслужаваш!

Прочети повече: Кажи сбогом на цъфтящите краища и сламената коса

За този външен вид препоръчваме

 • L’Oréal Paris Excellence Cool Creme Ultra Ash Light Blonde 8.11

  Поръчайте веднага
 • L’Oréal Paris Préférence Cool Blondes Siberia 9.12

  Поръчайте веднага
 • L’Oréal Paris Préférence Cool Blondes Alaska 8.12

  Поръчайте веднага
 • L’Oréal Paris Elseve Color-Vive Purple Shampoo Anti Yellow & Orange Effect

  Поръчайте веднага

Свързани теми: тенденция, фризура, стил , Loreal Paris, грим за коса, Loreal hair

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Най-накрая тестирахме твърд фон дьо тен, които впечатли всички жени по света!

Какво знаем и мислим за новия L’Oréal Paris Infaillible 24h Fresh Wear твърд фон дьо тен...