Как да запазим маникюра си за по-дълго време

Красивият маникюр е изключително важен за всяка една жена. Но, едва ли има жена която да не иска да запази маникюра си в добро състояние за по-дълго време. Наясно сме че, поддържането на красиви нокти изисква време и усилия, но затова пък има няколко хитринки, които могат да ви бъдат от полза.

Грижата е важна

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Грижата за ръцете и ноктите ти трябва да е постоянна. Най-напред, почисти добре ръцете си и премахни всички остатъци от стария лак по  ноктите. Тази стъпка е изключително важна за създаване на красив и дълготраен маникюр. С помощта на памучен тампон, напоен с оцет, почисти добре ноктите. Така ще премахнете натуралното омазняване върху ноктите, което предизвиква отлепяне на лака.

Не накисвайте ноктите преди да ги лакирате. Изпилете ноктите си преди да нанесете основа върху тях. Най-добре е формата на нокътя да следва кутикулите, за да предотвратите чупенето на ноктите.

Два пласта лак

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Сега е време за нанасяне на основа. Обърнете особено внимание на върхчетата на ноктите, които са особено уязвими и затова се нуждаят от допълнителна защита. Нанесете два пласта основа върху върховете на ноктите.

Изчакайте основата да изсъхне добре. Нанесете два слоя от избрания лак за нокти, като изчакате първия да изсъхне добре. Накрая, нанесете топлак, който ще защити лака и увеличи дълготрайността му. Препоръчваме ви да използвате Essie Gel Setter, чиято формула поддържа изнтензивния цвят на лака за по-дълго време.

Повече за: 5 начина да съживиш маникюра си

За този външен вид препоръчваме

 • Essie First Base

  Поръчайте веднага
 • Gel Setter Essie

  Поръчайте веднага
 • Essie Splash of Grenadine

  Поръчайте веднага
 • Essie Too Too Hot

  Поръчайте веднага

Свързани теми: нокти, маникюр , essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommend

Отново на училище: актуални цветове в маникюра

Предстоят ти много емоции, нови знания и дни, които да помниш цял живот...