Как да се предпазим от чупливи нокти през зимата

С настъпването на зимата кожата на ръцете загурбява и се напуква, а ноктите ни стават по-чупливи. За да запазим ноктите си здрави и красиви и през зимата, трябва да спазваме някои прости и лесни съвети.

Лакочистител без ацетон

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


През зимата влажността на въздуха е по-ниска, а студът допълнително извлича влагата от ръцете и ноктите, а те стават податливи на счупване. Затова, забрави за лакочистители съдържащи ацетон. Ацетонът допринася за изсушаването на нокътната плочка. Почиствай ноктите си с нежни лакочистители на маслена основа, които не зъдържат ацетон или спирт.

Хидратиращ крем

В студените месеци, употребата на хидратиращ крем е задължителна. Важно е да нанасяш крема и върху ноктите и кожичките. Можеш да използваш кремове съдържащи урея, стимулираща подхранването на нокутната основа.

Оформяй с пила

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Не използвай ножички и нокторезачка за оформяне на ноктите си. За да запазиш здравината на нокътната плочка, използвай подходяща пила. След като приключиш с пиленето, задължително нанеси един слой лак богат на витамини и минареали, който предпазва ноктите от напукване.

Здравословно хранене

Здравето на ноктите зависи до голяма степен от хранителния режим. Консумирай редовно плодове, зеленчуци, риба и ядки. Храните богати на калций, цинк и витамин Д защитават ноктите от чупене и ускоряват растежа им.

Повече за: Маникюр за зимата

За този външен вид препоръчваме

  • Essie care Millionails

    Поръчайте веднага
  • Essie Wicked

    Поръчайте веднага
  • Essie Bahama Mama

    Поръчайте веднага

Свързани теми: нокти, маникюр , essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommend

Маникюр и педикюр в различни цветове – да или не?

Един от най-често задаваните въпроси...