Как да се лакирам правилно

Лакирането на ноктите е част от разкрасителната рутина на всяка жена. Но, усложненията при нанасянето на лак могат да се превърнат в истинско изпитание и за най-спокойните представителки на нежния пол. Затова е важно да знаем основните правила за лакиране на ноктите.

Подготви ноктите

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Най-важната стъпка определено е подготовката на нокътната плоча. Така както преди гримиране почистваш лицето си, трябва да подготвиш и ноктите си за лакиране. Преди да започнеш с нанасянето на любимия си лак, трябва да се увериш че ноктите ти са добре почистени.  Използвай памучно тампонче натопено с лакочистител, за да премахнеш всички остатъци от стария лак. Използвай полираща пила с която да изравниш повръхността на нокътя.

Една от най-често допусканите грешки е прескачането на основа за лак,а тя е изключително важна за красив краен резултат. Основата спомага за по-доброто прилепване на лака, увеличава трайността му и подсилва цвета.

Правилна техника за нанасяне

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Все пак, за да имаш перфектен маникюр, най-важно е да усвоиш правилната техника за нанасяне на лака.  

Основното правило е, че лакът съхне по-бързо и изглежда по-добре ако нанесеш два фини пласта вместо един дебел. Изчакай най-малко две минути преди да нанесеш втория пласт.

Нанасяй лака с три движения на четката – едното в средата на нокътя и две от ляво и от дясно. Плъзгай четчицата надолу към края на нокътя. Ако искаш ноктите ти да изглеждат по-дълги, изтегли плътна ивица от основата на нокътя към върха му.

Топлакът е важен

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Накрая нанеси топлак. Той задържа цвета непокътнат дълго време. Според експертите трябва да се използва бавно изсъхващ топлак тъй като той е по-дълготраен.  

Повече за: Трикове за поправяне на счупен нокът

За този външен вид препоръчваме

  • Essie First Base

    Поръчайте веднага
  • Essie Toap Coat

    Поръчайте веднага
  • Essie Dressed To The Nineties

    Поръчайте веднага

Свързани теми: лак за нокти, essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommend

Кои са цветовете които ще властват и този сезон?

Те ще красят маникюра ни през по-голямата част от зимата...