Как да предпазим ноктите при прекалено често лакиране

За да имате красиви нокти не е достатъчно да използвате висококачествени лакове или да са добре оформени.  Важно е да се грижите за ноктите си, а ако се питате дали всичко което правим е правилно – ноктите могат да ви подскажат. Представяме ви няколко характерни примера и съвета, как да обичате ноктите си със или без лак върху тях.

Цветът не е всичко


Избирате цвят и просто се лакирате. Това е голяма грешка! Преди да започнете с прилагането на любимия си цвят, погрижете се за ноктите си. Изрежете ги, оформете, изпилете внимателно, почистете нокътната плоча, погрижете се за кожичките...Имайте подръка хидратиращ крем или етерично масло за нокти. Много е важно да подготвите ноктите си преди да ги оцветите, за да постигнете перфектен резултат.

Основата е важна

Една от най-често срещаните грешки е неизползване на подходяща основа. Нанасянето на основа е важна стъпка за издръжлив и красив маникюр. Предлагаме ви Super duper top coat основата на Essie. Защитава ноктите, и може да се използва само за блясък на ноктите. Предпазва ноктите от начупване, и същевременно запазва маникюра за по-дълго време.

Прекаляване с лака

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Почти всички известни маникюристи са съгласни че ноктите на всяка жена могат да изглеждат красиви и без лак. Колкото и да сте любителка на оцветяването им, не забравяйте че и ноктите трябва да дишат. Препоръчваме ви Fill the gaps на ­­­­­Essie, хидратираща основа за нокти. Основата е предназначена да изглажда неравностите по ноктите, като същевременно ги подхранва и подмладява. Формулата е обогатена с нутри кератин и бамбуков екстракт, което ви гарантира че продуктът на Essie ще стане ваш съюзник в борбата с чупливи и слаби нокти.

Излющвате лака?

Навикът да лющите лака, вместо да го сваляте с лакочистител, е много вреден. По този начин значително отслабвате ноктите тъй като сваляте и горния слой на нокътната пластина.Essie ви предлага Millionails, заздравител който прави ноктите силни и предотвратява разцепването им. Запомнете че, отстраняването на лака е не по-малко важно от нанасянето му. Не прескачайте нито една стъпка от перфектно изглеждащия маникюр. Вашите нокти ще  ви бъдат благодарни!

 

A post shared by @_mymakeup__ on

С нов цвят всеки ден

Ацетонът изсушава ноктите и те пожълтяват, тъй като се нуждаят от въздух и светлина. Избирайте ацетон с нежна и щадяща ноктите формула и не се лакирайте всеки ден с нов цвят. Ако все пак го правите, старайте се лакът  да не стои дълго време върху ноктите ви.

Повече за: Перфектен маникюр в три стъпки

За този външен вид препоръчваме

  • Essie care fill the gaps

    Поръчайте веднага
  • https://remedium.bg/product/11068/esi-care-fill-the-gap-13-5ml.html

  • Essie care Millionails

    Поръчайте веднага

Свързани теми: нокти, маникюр

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommend

Вечният червен маникюр

Червеният лак е синоним за красиви и добре поддържани ръце и нокти, сечетава се перфектно почти с всичко и отива перфектно на всяка жена...